logo
Smits & Wouters Smits & Wouters

Minder Geld voor AOW'er met jonge partner
Minder geld voor AOW’er met jonge partner 

Het schrappen van de partnertoeslag raakt in 2020 naar schatting 237.000 AOW’ers met een jongere partner in de portemonnee. Dat kan bij pensionering oplopen tot een financieel gat van ruim € 7.600,00 netto per jaar. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde berekeningen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

 

Volgens de uitvoerder van de AOW zijn veel vijftigers niet voorbereid op het afschaffen van de partnertoeslag per 2015. Momenteel heeft 10 procent van de gepensioneerden een jongere partner met een dusdanig laag inkomen dat ze van de SVB een extra uitkering krijgen. Deze circa 250.000 gepensioneerden behouden het recht op deze aanvulling.

 

Maar wie 65 jaar wordt in of na 2015 en samenwoont met iemand die jonger is en een laag inkomen heeft, moet het zonder de partnertoeslag stellen. Dat betekent voor een gemiddeld paar die volgens de huidige regels wel een aanvulling zou ontvangen, een financieel gat van in totaal € 58.000,00.

 

In 2015 worden ongeveer 68.000 nieuwe AOW’ers geconfronteerd met de gevolgen van het verdwijnen van de partnertoeslag. Hun aantal zal volgens de SVB snel stijgen tot circa 237.000 in 2020, wanneer de vergrijzing zijn piek bereikt.

 

Een deel van hen komt mogelijk in aanmerking voor bijstand van de gemeente. Maar dat hangt af van hun inkomen en hun eigen vermogen, waaronder het bezit van een woning. Wie een financieel gat wil voorkomen, zal volgens de SVB zelf op tijd maatregelen moeten nemen. Dat kan door een verzekering af te sluiten, extra te sparen of langer door te werken.

 
 
< Vorige
 
Laatste Nieuws
Populair
Hoofdmenu
Home
Mijn Polissen
Financieringen
Hypotheken
Maandlastbeschermer
Sparen & Beleggen
Acties
Verzekeringen
Zorgverzekeringen
Schade
Contact
Dienstverleningsdoc.
Zoeken
Stichting Erkend Hypotheekadviseur

Nationale Hypotheek Garantie

Het FinanciŽle Klachteninstituut